FAQ

Frequently Asked Questions

Wat is Uppsy?

Uppsy is een app die jou helpt om makkelijk up to date te blijven van de wetenschappelijke ontwikkelingen in de psychologie, zodat jij geïnspireerd en geïnformeerd je werkdag in kunt stappen. 

Waar staat Uppsy voor?

De afkorting Uppsy staat voor up to date in de wetenschappelijke psychologie. 

Op welke onderwerpen richt Uppsy zich?

Op dit moment schrijft Uppsy over psychologie zoals die in de zorg wordt toegepast; het werken met mensen van alle leeftijden met psychische problematiek. De deelgebieden van sociale psychologie en arbeids- en organisatiepsychologie vallen hier buiten. Mogelijk breidt Uppsy in de toekomst ook uit naar deze deelgebieden. 

Hoeveel kost Uppsy?

Een jaarabonnement op Uppsy kost €24,99 per jaar. Voor dit bedrag heb je een jaar lang toegang tot de app en alle content die er in staat.  

Hebben jullie de onderzoeken zelf gedaan?

Nee, Uppsy doet zelf geen onderzoek. Wij gebruiken onderzoeken die zijn gepubliceerd in wetenschappelijke peer-reviewed tijdschriften. Ook vergelijken we de onderzoeken niet met elkaar, of trekken wij geen conclusies uit onderzoeken. Zie kwaliteit voor meer informatie.

Komt al het onderzoek in Uppsy?

Er wordt dagelijks ontzettend veel onderzoek gepubliceerd. Over al dit onderzoek schrijven in de app is niet alleen een ondoenlijke opgave, maar zou de app ook een onoverzichtelijke berg informatie maken – precies wat wij niet willen. Verder is niet al het onderzoek even relevant voor de dagelijkse praktijk. Daarom maakt Uppsy een selectie uit de stroom van publicaties waarvan we denken dat het interessant is voor de gebruikers. Kom jij interessant onderzoek tegen wat nog niet in Uppsy te vinden is? Laat het ons weten!

Heeft Uppsy abonnementen op wetenschappelijke tijdschriften?

Uppsy heeft geen abonnementen op wetenschappelijke tijdschriften. Aangezien er honderden (dure) tijdschriften zijn, zou de app dan onbetaalbaar worden. Uppsy gebruikt grotendeels artikelen met open access, waardoor je als gebruiker alsnog de meeste artikelen volledig kunt lezen als je dat wilt.